Nežné srdce : (Women Have Hearts) - Cartland, Barbara, 1901-2000 (Ikar, 2003)
Na zaoceánskej lodi sa mladučká Yvette zaľúbi do koloniálneho úradníka Rémyho. V Dakare ju však čaká rozčarovanie, lebo jej strýko lord Orsett ju chce vydať za tamojšieho guvernéra. Yvettina spoločníčka Kelda chce pomôcť veľkej láske a zorganizuje útek mladého páru. Tým však padne do nemilosti u lorda Orsetta, ktorý jej dá podmienku: buď sa vydá za guvernéra, ktorého pripravila o nevestu, alebo za neho. Prizná sa jej, že ju ľúbi od chvíle, keď ju prvý raz uvidel v prístave.