Podoby psychoanalýzy - Freud, Sigmund, 1856-1939 (Slovenský spisovateľ, 2003)
Smútok a melanchólia, človek a nevedomie, o pôvode ohňa ľ také sú hlavné témy ďalšieho výberu zo štúdií Sigmunda Freuda, lekára a psychológa, zakladateľa psychoanalýzy.