Život nášho pána Ježiša Krista - Dickens, Charles, 1812-1870 (Tranoscius, 2001)
Posledné nevydané dielo Charlesa Dickensa sa svojím významom odlišuje od všetkého, čo autor napísal. Kniha o živote Spasiteľa bola určená výlučne vlastným deťom autora. Dickens ju nikdy nemienil vydať. Až po jeho smrti s vydaním súhlasil Dickensov syn ľ sir Henry. Text dopĺňajú dobové rytiny Gustava Dorého.