Pastorova žena : (The ministers wife) - Parr, Delia, 1947- (Ikar, 2004)
Emília sa narodila ako nemanželské dieťa. V snahe očistiť svoje meno od tejto hanby sa vydá za pastora Randalla Greena. Farníci, ktorí od nej kedysi bočili, si ju začínajú vážiť ako cnostnú a váženú ženu, ktorá je vždy ochotná pomôcť. V jej živote sa však náhle objaví iný muž. Emília si až príliš neskoro uvedomí, že si zvolila cestu plnú utrpenia. Len viera a odhodlanie neklesnúť na úroveň svojej matky jej dodávajú silu odolať najväčšiemu pokušeniu v jej živote..