Záhada diabolských kariet - Minninger, André, 1965-; Takáčová, Magda, 1924-2014; Mydlo, Svetozár, 1948-2014 (Bratislava Mladé letá, 2002)
Milove Summerovej, známej astrologičke a vykladačke kariet, sa kdesi odtúla milovaný kocúr "Come In". Využije teda detektívne služby Troch pátračov, ktorým netrvá dlho a čierneho kocúra nájdu v parku pri dome, bohužiaľ, v úbohom stave. Zachrániť ho vraj môže len doktor Steed, ktorý sa zaoberá zmrazovaním a oživovaním organizmov. Len čo sa doktor pustí do práce, vyveští si astrologička svoj blízky koniec. Pretože verí na neodvratnosť osudu, zúfalá prosí pátračov o pomoc. Podarí sa im prelomiť silu tarokových kariet?
Pre čitateľov od 11 rokov.
Keywords: príbehy autorské; dobrodružné príbehy; chlapčenské príbehy; próza; Minninger, André (spisovateľ a producent rádia, 19.06.1965 Hamburg -); nemecká literatúra - texty; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko); pre čitateľov od 11 rokov