Posledný súboj - Zrubec, Laco, 1931-2011 (Matica slovenská, 2003)
Autor vo svojej najnovšej knihe nazerá do komplikovaných zákutí manželského spolužitia. Kulisa panelákového bytu a jeho najbližšieho okolia postačuje na hĺbkovú sondu do duševných zákutí protagonistov - intelektuála Michala a práve rozvedenej Adely. Súboj pôžitku a prospechu, zodpovednosti a zážitku - kto z nás ho nezvádza každý deň?