Boh múch : (Lord of Flies) - Golding, William Gerald, 1911-1993 (Slovart, 2002)
Haváriu lietadla na neobývanom ostrove prežila iba skupina chlapcov, ktorí čakajú na pláži na svoju záchranu. Dobrodružstvo, ktoré by chcel zažiť asi každý chlapec sa s nocou mení na hodiny plné strachu a strašidelných predstáv.