Boh múch (Lord of Flies) - Golding, William Gerald, 1911-1993; Kot, Jozef, 1936- (Bratislava Slovart, 2002)
Haváriu lietadla na neobývanom ostrove prežila iba skupina chlapcov, ktorí čakajú na pláži na svoju záchranu. Dobrodružstvo, ktoré by chcel zažiť asi každý chlapec sa s nocou mení na hodiny plné strachu a strašidelných predstáv.
Keywords: romány autorské; dobrodružné romány; dramatické romány; Golding William Gerald (anglický spisovateľ a básnik, nositeľ Nobelovej ceny za literatúru z roku 1983. * 19. september 1911 - 19. jún 1993); letecké prostredie; próza; anglická literatúra - texty