Veľká kniha živočíchov: Hmyz, ryby, obojživelníky, plazy, vtáky, cicavce : 1 582 farebných ilustrácií - Krejča, Jindřich, 1920-1991; Korbel, Ladislav, 1912-2006; Pagáčová, Adela; Imro, Igor, 1943- (Príroda, 1997)
Obraz fauny strednej Európy: 1582 druhov živočíchov zobrazených na farebných kresbách a doplnených textom z pera odborníkov. Kniha vyšla prvýkrát roku 1980 a dodnes ju vyhľadávajú študenti aj odborníci. Pri ďalších vydaniach sa urobili čiastkové úpravy. Toto najnovšie vydanie je prepracované výraznejšie, neaktuálne kapitoly (napr. preparácia živočíchov) sa nahradili aktuálnymi informáciami. Okrem iného sa aktualizovalo aj názvoslovie a výskyt.