Veľká kniha živočíchov: Hmyz, ryby, obojživelníky, plazy, vtáky, cicavce 1 582 farebných ilustrácií - Krejča, Jindřich, 1920-1991; Korbel, Ladislav, 1912-2006; Pagáčová, Adela; Krejča, Jindřich, 1920-1991; Imro, Igor, 1943- (Bratislava Príroda, 1997)
Obraz fauny strednej Európy: 1582 druhov živočíchov zobrazených na farebných kresbách a doplnených textom z pera odborníkov. Kniha vyšla prvýkrát roku 1980 a dodnes ju vyhľadávajú študenti aj odborníci. Pri ďalších vydaniach sa urobili čiastkové úpravy. Toto najnovšie vydanie je prepracované výraznejšie, neaktuálne kapitoly (napr. preparácia živočíchov) sa nahradili aktuálnymi informáciami. Okrem iného sa aktualizovalo aj názvoslovie a výskyt.
Z obsahu: Úvodná časť. Živočíchy a ich spoločenstvá. Živočíšstvo a človek. Špeciálna časť. Prehľad biologických údajov o naších cicavcoch. Zoznam vedeckých názvov zvierat.
Keywords: Krejča, Jindřich (český akademický maliar, grafik, vynikajúci vedecký ilustrátor. Nar. 04.04.1920 v Žlebských Chvalovice, u Čáslavi - 29.05.1991 Praha, Česko); Korbel, Ladislav (slovenský entomológ ľ koleopterológ, univerzitný profesor, ochranár a pedagóg. * 08.06.1912 Čachtice, Slovensko - 06.02.2006 Bratislava, Slovensko); prírodné vedy; príroda; zoológia; živočíchy; geológia živočíchov; hmyz; ryby; obojživeľníky; plazy; vtáky; cicavce; ekológia; vývoj; Európa stredná; atlasy zvierat; Európa stredná