Amenmária - Samí dobrí vojaci - Ťažký, Ladislav, 1924-2011 (Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2004)
Amenmária je románom epochy, v ktorej sa život premenil na otrasné divadlo, na kolotoč pomútených hláv, vecí postavených na hlavu, románom sveta hore nohami, v ktorom sú všetci proti všetkým, v ktorom nič nie je na svojom mieste a všetko je zbytočné a absurdné...