Amenmária - Samí dobrí vojaci - Ťažký, Ladislav, 1924-2011 (Bratislava Vydavateľstvo Spolku slovenských spisovateľov, 2004)
Amenmária je románom epochy, v ktorej sa život premenil na otrasné divadlo, na kolotoč pomútených hláv, vecí postavených na hlavu, románom sveta hore nohami, v ktorom sú všetci proti všetkým, v ktorom nič nie je na svojom mieste a všetko je zbytočné a absurdné...
Keywords: romány autorské; protivojnové romány; spoločenské romány; Ťažký, Ladislav (slovenský prozaik, publicista, dramatik a scenárista, 19.09.1924 Čierny Balog - 20.01.2011 Bratislava); próza; slovenská literatúra - texty