Bratia vo víchrici 2. zv. Kniha druhá - Záleta, Michal, 1947- (Iris, 1998)
Záleta sa približuje k absolútnemu pacifizmu. Pretrváva uňho odvaha stvárňovať skutočnosti, ktoré nezastihla jeho osobná skúsenosť. A v tom spočíva jeho majstrovstvo - kvalita poznávania a domýšľanie....