Stimul - Maxell, Aron; Krpelan, Ján (Bratislava Slovart, 2003)
Ďalšia napínavá kniha dnes už známeho Arona Maxella, autora Pavučiny sľubuje čitateľom všetko, čo má dobrá kriminálka mať.
K francúzskemu veľvyslancovi v USA podíde neškodne vyzerajúci chlapík. Než stihne ochranka čokoľvek podniknúť, chlapík aktivuje výbušninu, ktorá ho spolu s veľvyslancom rozmetá na kúsky. Stopy vedú do minulosti k záhadnému experimentu s vymývaním mozgov na renomovanej klinike v Chicagu a do genetického výskumného strediska v Utahu. Kľúčom k riešeniu by mala byť krásna ošetrovateľka Jessica Robsonová. Je jasné, že sa chystá ďalší útok, ale nikto netuší, kto bude jeho cieľom.
Keywords: romány autorské; kriminálne romány; psychologické romány; profesijné romány; lekárske prostredie; thrillery; próza; Krpelan, Ján (slovenský novinár, spisovateľ, prekladateľ; americká literatúra - texty