Slovenské povesti - Horák, Jozef, 1907-1974; Cesnak, Jozef, 1936-; Mydlo, Svetozár, 1948-2014 (Bratislava Mladé letá, 2002)
Výber zo slovenských povestí, ktoré vám prezradia nejedno tajomstvo o našej krajine.
Pre čitateľov od 9 rokov.
Keywords: rozprávky autorské; povesti slovenské; legendy; Horák, Jozef, pseudonymy Ivan Mráz, Ján Adam, Ján Adamov, Jožo H. Tepliansky (slovenský prozaik, dramatik, básnik, redaktor, literárny teoretik, zostavovateľ čítaniek a učebníc, autor literatúry pre deti a mládež, kultúrny a osvetový pracovník, 30.01.1907 Banská Štiavnica-Štefultov, Slovensko - 11.06.1974 Prešov, Slovensko); Cesnak, Jozef (slovenský maliar a ilustrátor, 06.02.1936 Bacúch -); próza; slovenská literatúra - texty; pre čitateľov od 9 rokov; Mydlo, Svetozár (bol slovenský akademický maliar, výtvarný redaktor, grafický dizajnér aj poštových známok, karikaturista a ilustrátor. Pôsobil dlhoročne ako výtvarný redaktor vydavateľstva Mladé letá. Vytvoril viac ako 500 kníh, mnohé ilustroval. Verejnosť pozná jeho prácu pre Radošinské naivné divadlo, pre ktoré tvoril plagáty, bulletiny, ilustrácie i scény a s ktorým ho spájal originálny štýl a zmysel pre humor. Slovenské múzeum dizajnu uchováva mnohé práce a návrhy tohto originálneho autora. * 10.07.1948 Ružomberok, Slovensko - 29.11.2014 Bratislava, Slovensko)