Jantárová lady (Surrennder) - Quick, Amanda, 1948-; Habánová, Eva (Martin Wist, 2003)
Bohatá dedička Viktória Huntingtonová sa pevne rozhodla nikdy sa nevydať a všetkých vypočítavých nápadníkov, ktorí sa okolo nej obšmietajú ako osy, taktne a vynaliezavo odmieta. Keď sa však na scéne objaví Lucas Colebrook, novopečený gróf zo Stonevalu, opradený rečami o jeho obrovskom majetku, Viktória netuší žiadnu hrozbu. Stonevale totiž navyše postupuje veľmi rafinovane - dobrodružne naladenej lady nastraží lákavú návnadu. Dohodnú sa, že budú spoločne podnikať exkurzy do zhýralého podsvetia nočného
Londýna, kam žena z vyšších kruhov nemá prístup. Viktóriina podivná záľuba v túlaní sa po nociach má však svoju príčinu a Lucas je odhodlaný urobiť všetko pre to, aby jej tajomstvo odhalil.
Keywords: romány autorské; historické romány; romány o láske; próza; americká literatúra - texty