Balony pani Barusovej - Grznárová, Marianna, 1941- (Slovenský spisovateľ, 2004)
Autorka chce čitateľa potešiť nielen vtipom, ale aj vitalitou svojich hrdinov a hrdiniek, prisudzujúc im tragikomický rozmer, aký u slovenských prozaičiek nepoznáme. Hĺbka postrehu oslovuje až po chvíli, keď čitateľa prejde smiech...