Stepný vlk : (Der steppenwolf) - Hesse, Hermann, 1877-1962 (Slovenský spisovateľ, 2004)
K tomuto titulu existuje nové vydanie z roku 2009: Stepný vlk Kultový román nositeľa Nobelovej ceny, ktorý ovplyvnil celé generácie intelektuálov, vyniká nezvyčajnou štruktúrou, jazykovým majstrovstvom, fantastičnom i pôsobivým prelínaním sna a reality. Autor napísal svoj svetovo známy román v roku 1927 ako bilanciu kríz uplynulého desaťročia a pokúsil sa o formulovanie východísk z nich. Poučený psychoanalýzou odhaľuje korene vlastnej osobnosti a zároveň snahu o prekonanie protikladov ducha a pudov.