Encyklopédia starovekého sveta: S odkazmi na Internet : (The Usborne Internet Linked - Encyklopedia of the Ancient World) - Bingham, Jane, 1941-; Miles, Lisa; Chisholm, Jane; Harvey, Gill; Reid, Struan, 1955-; Taplin, Sam; Chandler, Fiona (Perfekt, 2004)
Bohatě ilustrovaná encyklopedie sleduje dramatickou historii ranných civilizací světa, od prvních zemědělců Středního východu až k vzestupu mocných říší Mezopotámie, Egypta, Řecka a Říma. Nádherné fotografie a podrobné rekonstrukce věcí a událostí vytvářejí pestrý obraz života starověku a soubory údajů a dat obsahují časové mapy, informace "kdo je kdo" a mnoho dalších podrobností o bozích, bohyních, mytologii a nedávných archeologických nálezech.