Záhada smrtiaceho talizmanu - Arthur, Robert, 1909-1969 (Traja pátrači, 2004)
V saune sa Bob náhodou zoznámi s hudobným producentom Alom Parkerom. Náhodou tu nájde zvláštnu bábiku z juty, ktorej tvár sa hrozivo škľabí a úžasne sa podobá na Parkera. Traja pátrači sa domnievajú, že ide o producentov talizman pre šťastie, a rozhodnú sa mu ho vrátiť. Aké je ich prekvapenie, keď Al Parker pri pohľade na bábiku od zdesenia omdlie! Vzápätí sa dozvedajú producentovo tajomstvo: už niekoľko týždňov sa v jeho blízkosti nečakane zjavuje tento čarodejnícky predmet, ktorý zrejme súvisí s prastarým kultom vúdú. Jedna antropologička ho varovala, že keď sa mu nepodarí zlomiť kúzlo talizmanu, môže očakávať veľa zlého. Parker už stráca kontrolu nad situáciou, a tak mu Traja pátrači ponúknu svoje služby. V tej chvíli ešte netušia, s akým mocným a nebezpečným nepriateľom si zmerajú sily.