Záhada tajomného odkazu - Arthur, Robert, 1909-1969 (Traja pátrači, 2002)
Bývalý trestanec, ktorého poslali na práce do Austrálie, zanechá po smrti svojej rozvetvenej rodine testament plný veršovaných rébusov - tie ukrývajú miesto pokladu. Najväčšie právo na dedičstvo má trestancova neter so synom, ktorá si najme Troch pátračov, aby pomohli rozlúštiť odkaz napísaný tajuplnými slovami - zistia, že by mohlo ísť o jazyk pôvodných obyvateľov Austrálie. Medzitým však už okolo domu kopú nádejní dedičia...