Neodolateľne zvodná (No Choice But Seduction) - Lindsey, Johanna: 1952-; Chlapíková, Katarína; Fabianová, Viera (Ikar Bratislava, 2009)
Temperamentná Katey Tylerová odišla z Gardeneru, z malého mesta v Connecticute v Spojených štátoch, keď jej umrela matka. Katey túžila po dobrodružstve, po romantike a chcela precestovať svet. V zájazdnom hostinci počula jednej noci z vedľajšej izby vzlyky. Našla dievčatko so zviazanými rukami a zapchanými ústami. Dievčatko odviedla do bezpečia s úmyslom odovzdať ho rodine v Londýne. Aké však bolo prekvapenie, keď ju zadržal mladý, mocný, atraktívny Američan a obvinil ju z únosu dievčatka, ktoré práve zachránila! Katey netuší, že vďaka Boydovi Andersonovi, ktorý sa do nej zaľúbil na prvý pohľad, a vďaka Maloryovcom zažije omnoho viac dobrodružstva, vášne i romantiky, ako je bežné pre dobre situovanú mladú dámu, ktorá chce spoznať svet. Jej život už nebude nikdy nudný.
Keywords: romány autorské; historické romány; romány o ženách; Lindsey, Johanna, rodným menom Helen Johanna Howard (je jedna z najpopulárnejších amerických spisovateľov historických romantických románov po celom svete. Všetky jej knihy sa dostali do bestsellerového zoznamu New York Times , pričom mnohé z nich dosiahli číslo 1. * 10.03.1952 v Nemecku -); romány o láske; próza; americká literatúra - texty