J. H. Pilates - Cvičení pro dokonalou postavu ... a aby záda nebolela : (Pilates creating the body you want) - Selby, Anna; Herdman, Alan (Svojtka & Co, 2002)
Keď si osvojíte Pilatesove "premyslené cvičenia", môžete si sformovať krásnu a pružnú postavu. Pri tomto cvičení je veľmi dôležité, aby ste sa sústredili na každý pohyb. Len tak odhalíte tajný kľúč k získaniu plochého bruška, štíhlych končatín, silného chrbta a ladných tanečných pohybov. Pilatesova technika vznikla síce pred 75 rokmi, no jej blahodarné účinky pre telo aj dušu sú oceňované aj dnes.