Nezblázni sa, mamička - Futová, Gabriela, 1971- (Mladé letá, 2003)
Bratia - dvojčatá Siso a Piško a mladšia sestra Dáša, výborné obsadenie akčných hrdinov v jednej rodine. Nečudo, že sa každý deň prihodí niečo, pre rodičov nie práve na zasmiatie. Ustarostená mama sa jedného dňa vyžaluje najlepšej kamarátke, a tá jej pošepky poradí čosi o útulku. A čo ak do útulku pošle práve svoje ratolesti? Akože by neurobili všetko, aby sa pred takým osudom zachránili? Chcú byť lepší a lepší ľ lenže niekedy to celkom inak vypáli. Piško o tom rozpráva od začiatku do veľmi prekvapivého konca.