Doktor má tri tváre : (The doctor wears three faces) - Bard, Mary, 1904-1970 (Klasické príbehy, 2003)
Autorka je sestrou známej vynikajúcej spisovateľky Betty MacDonaldovej, autorky takých románov ako Mary a ja, Vajce a ja, Usmievať sa zakázané, Príbehy tetky vševedky a ďalších. Má rovnaký zmysel pre humor, ktorý vyvoláva úsmev na tvárach čitateľov. Mary Bardová opisuje svoj život s lekárom. Každá kapitola sa začína citátom z lekárskej encyklopédie, ktorý vysvetľuje nejaký zdravotný neduh, a od toho sa odvíja dej. Nejde však o príslušnú chorobu, ale skôr o rozmanité životné osudy ľudí. V rodine Bardovcov choroby neuznávali, všetko liečila príroda. Keď však už ani tá nepomohla, vybrala sa pacientka k lekárovi - tak sa zoznámila Mary Bardová so svojím budúcim manželom. S naivnými ideálnymi predstavami o tom, aké úžasné to bude, keď sa stane lekárovou manželkou, sa zaňho vydala. Napriek ich harmonickému manželstvu bola však skutočnosť trošku iná a Mary dopadla z oblakov na zem a s humorom jej vlastným toto ,,uzemnenie" opisuje.