Spevy: Výber - Chalupka, Samo, 1812-1883 (Kruh milovníkov poézie, 1998)
Básne významného predstaviteľa slovenského romantizmu, ktoré sa v najlepšom zmysle slova stali národnými. Mor ho, Turčín Poničan, Branko kto by ich nepoznal.