Rozsypaný svet : (A Patchwork Planet) - Tyler, Anne, 1941- (Ikar, 2003)
Tridsaťročný Barnaby má za sebou búrlivú mladosť a je čiernou ovcou váženej rodiny. Tento dobrosrdečný mladý muž sa s humorom jemu vlastným snaží nájsť si miesto na zemi a odhaliť to, na čom vlastne v živote najviac záleží. Bývalá manželka ním pohŕda. Matka mu vyčíta nedostatok ambícií a neochotu pracovať s otcom v zabehnutej nadácii. A hoci má Barnaby trvalé zamestnanie, ktoré sa všeobecne nepokladá za prestížne, niektorí ľudia naňho pozerajú cez prsty. Jemu však jeho práca poskytla zázemie a našiel tu ľudí, ktorí sú naňho odkázaní a ktorým na ňom záleží. V Barnabyho rodine sa traduje, že každý z nich niekedy v živote stretne svojho anjela, ktorý zmení jeho život na dobré. Barnaby ešte zatiaľ nestretol svojho anjela. A možno ním je práve mladá Sophia...