Otvorený dom : (Open House) - Berg, Elizabeth (Ikar, 2003)
Samanthu opustil manžel, a tak sa snaží znovu si usporiadať život. Jej excentrická matka jej pri tom pomáha dohováraním schôdzok, no naliehavejším problémom sú peniaze. Aby ho vyriešila, Sam sa rozhodne vziať si podnájomníčky. Prvou je staršia pani, ktorá jej vo všetkom radí a pomáha; druhou neprispôsobivá študentka. Samanthin nový priateľ King, neobyčajný muž, jej radí, aby chodila medzi ľudí, našla si prácu. Samantha však musí urobiť len jedno: Aby unikla smútku a minulosti, musí sa naučiť, ako byť šťastná. Aby naozaj videla ľudí, musí nahliadnuť do vlastného srdca. A aby vedela, kým je, musí si spomenúť, aká bývala dávno predtým, než sa stala niekým iným v snahe zachrániť svoje manželstvo.