Slovník cudzích slov - Šaling, Samo, 1923-; Ivanová-Šalingová, Mária, 1923-; Peter, Ondrej, 1920- (Slovenské pedagogické nakladateľstvo, 1966)
Najväčší slovník cudzích slov v slovanskom svete, reprezentatívne lexikografické dielo, ktoré obsahuje okolo 130 000 významov slov, okolo 75 000 slovníkových hesiel, najnovšie amerikanizmy, internacionalizmy, europeizmy a pod. Slovník je výbornou študijnou pomôckou, aj nevyhnutnou každodennou príručkou pre odborníkov, kultúrnych pracovníkov, manažérov, publicistov atď.