Smrť modeliek : (Un Assassin Modele) - Carter, Christopher, 1956- (Remedium, 2003)
Christopher Carter vytvoril malé detektívne skvosty, dejovo aj štylisticky detailne prepracované, s príťažlivými hlavnými postavami: lordom Percivalom, Kilvanockom, bohatým dedičom jedného z najstarších škótskych rodov a brilantným kriminalistom, ktorému sekunduje zapálený bojovník proti zločinu, vrchný superintendant Scotland Yardu Angus Dodson. Za pomoci mnohých priateľov vyšetrujú vraždy štyroch mladých žien a jedného muža. Stíhajú vrahov skrývajúcich sa za maskou urodzeného džentlmena i obyčajného človeka.