Kvapky dažďa 1: Tetralógia : (Rain) - Andrews, Virginia Cleo, 1923-1986 (Ikar, 2003)
Miešanka Rain vyrastá v černošskej rodine Arnoldovcov spolu so sestrou Beni a bratom Royom. Všade okolo seba vidí biedu, ktorá plodí zločiny, drogy, kriminalitu. Drsný a nebezpečný život na ulici jej naháňa hrôzu, no jej sestra akoby ho vyhľadávala. Rain sa snaží byť vzornou dcérou, dobre sa učí, pomáha doma, ale akosi nevie potlačiť pocit, že do tohto prostredia nepatrí, že je v ňom len cudzinkou a návštevníčkou. Potom jednej osudnej noci si vypočuje rozhovor, ktorý nebol určený jej ušiam: zdrvujúce odhalenie z minulosti, dlho utajované tajomstvo, ktoré zmení jej život na nepoznanie. Zo dňa na deň opúšťa všetko, čo tak dôverne poznala ľ rodinu, ktorú ľúbila, miesto, ktoré nazývala svojím domovom ľ a dievčinu presadzujú do nového prostredia, do bohatej rodiny Hudsonovcov. No tak ako nepatrila do biedneho sveta, v ktorom vyrastala, ani v tejto rozprávkovej ríši bohatstva a prepychu sa Rain necíti vo svojej koži. Útechou a veľkým potešením sa pre ňu stáva divadlo, ktoré hráva v luxusnej súkromnej škole. No bu