Diamantový kráľ : (The Diamond King) - Potter, Patricia, 1940- (Ikar-lesklé, 2004)
Alex Leslie, škótsky šľachtic, je obávaný kapitán korzárskej lode, ktorá smeruje k brehom Brazílie po diamanty. Do zajatia sa mu dostane krásna, ale vzdorovitá dcéra škótskeho odpadlíka Jenna Campbellová. Alex má veľa dôvodov nenávidieť ju, lebo patrí do rodu, ktorým nesmierne opovrhuje. No kdesi uprostred brazílskej džungle sa jeho odpor mení na divú túžbu a lásku, o ktorej si myslel, že ju nikdy nenájde...