Zákon prežitia - Rákay, Anton, 1925-2013 (Matica slovenská, 2003)
V knižke "slovenského Robina Cooka" si čitateľ nájde všetko, čo ku "cookovskému" románu patrí - dramatický príbeh z atraktívneho nemocničného prostredia i ľúbostné vzplanutie. Stane sa zároveň svedkom rokovaní v parlamentom zákulisí, kde lobistické skupiny ovplyvňujú poslancov aj pri takých "marginálnych" otázkach, ako je odhlasovanie zákona, ktorý by mohol pomôcť pri obmedzení nárastu onkologických ochorení - ale znížil by zisky tabakových a kozmetických koncernov. A tým aj provízie niektorých zákonodarcov. Hra o zdravie a život sa zauzľuje...