Obeť : (Running from Legs and Other Stories) - McBain, Ed, 1926-2005 (Slovenský spisovateľ, 2003)
Každý príbeh v knihe plnej prekvapení nám pripomína nekonečnú vynaliezavosť autora. Svojrázna napínavá zápletka, či už ide o zločin, absurditu alebo záhadu, je vždy osviežená neodmysliteľnou iróniou.