Posledný prípad Agathy Christie : (Le dernier crime d+Agatha Christie) - Carter, Christopher, 1956- (Zelená knižnica, 2002)
Lord Percival Kilvanock je hradný pán zo Škótska a brilantný kriminalilsta. Len čo sa dozvie že v izbe hotela Old Cataract v Asuáne kde svojho času pobývala nesmrteľná Agatha Christie zavraždili jeho priateľa neváha a s pomocou Angusa Dodsona superintendanta Scotland Yardu odchádza do Egypta aby si všetko overil na mieste činu. Kto a prečo pripravil mladého a schopného egytpológa o život? Ako s prípadom súvisí kráľovná detektívok? Nad vyšetrením sa vznáša tieň preklínaného faraóna Achnatona...