Poklad v zálive : (The Sacketts: Lando) - L'Amour, Louis, 1908-1988 (Sakettovci, 2002)
Mladý Orlando Sackett, ktorý žije sám ako prst v rodičovskom zrube, má už plné zuby vrchárskej biedy. Jedinou možnosťou, ako prísť k peniazom, je vybrať sa na západ s priateľom, ktorého túžba po zlatom poklade ženie do Mexického zálivu. Odtiaľ je už len krôčik k zosnovaniu plánu s bývalým lodným kapitánom. Aj keď ako honci dobytka vzbudzujú hľadači pokladu menšiu pozornosť, ich najnebezpečnejší protivník, vojenský veliteľ Herrara, má dobrý nos. V závere akcie zamieša karty spôsobom, na ktorý najviac doplatí Orlando. Pobyt za mrežami však dobrého chlapa iba zocelí a ešte lepšie vyzbrojí do boja s úhlavným nepriateľom...