Mami, to mi neurob! - Rushton, Rosie, 1946- (Séria dievčatá, 2004)
Nesmierne trápne pripadá Melisse, že jej mama prijala miesto kaplánky a sťahujú sa z Londýna do nejakej viedieckej diery nazvanej Mannings Green! Okrem Melissy to ťažko znáša aj hlava rodiny, povolaním architekt, ktorý sa ani v noci nevie rozlúčiť so svojím londýnskym ateliérom. Zato Melissini bratia s novou situáciou žiadne problémy nemajú, a tak aj naša jedenásťročná červenovláska s pehami sa musí chtiac-nechtiac prispôsobiť. Vďaka svojej veselej povahe celkom zapadne medzi miestne dievčatá, hoci nie sú celkom podľa jej vkusu. Horšie je, že ani školská uniforma nespĺňa jej predstavy, a preto si ju svojsky vylepší, vrátane vlastnej vizáže. Prirodzene, vyvolá to náramný rozruch, podobne ako bláznivý pes Barnaby, ktorého Melissa adoptuje v úmysle zvýšiť serióznosť rodiny. Ale práve vďaka Barnabymu sa zoznámi s úžasným bratovým spolužiakom Mattom a zistí, že aj mimo Londýna sa život vie o zábavu postarať.