Krutý gróf : (The Cruel Count) - Cartland, Barbara, 1901-2000 (Ikar, 2004)
Lady Vesta prichádza roku 1819 do Katony ako manželka Alexandra, princa a dediča tejto krajiny. Namiesto jej manžela ju však čaká panovačný gróf Miklóš, ktorý zdesenej Veste oznámi, že vypukol prevrat a ona sa musí vrátiť do Anglicka. Vesta to odmieta, a tak ju čaká strastiplná cesta do kráľovského sídla, plná nebezpečenstiev, ale aj vášne a lásky...