Dejiny veľkých ideí : (A history of ideas) - O'Donnell, Kevin (Ikar, 2003)
Veľké idey, ktoré sa objavili v priebehu dejín vždy výrazne menili život spoločnosti. Dávali totiž odpovede na principiálne otázky: Z čoho vznikol svet? Aký je zmysel života? Ako by sme mali žiť? V knihe je zrozumiteľný text, citáty veľkých mysliteľov jednotlivých období, slovníček najfrekventovanejších výrazov, farebné fotografie a príťažlivá grafická úprava.