Horár Sever 13. diel : Poľovnícke poviedky z Liptova. Spod Prašivej - Mráz, Igor: 1951-2010 1951-; Schovanec, Bohumil; Ferenc, Jozef (Ružomberok Epos, 2006)
Poviedky odjakživa balansujú na rozhraní medzi rozprávkami a skutočnými príbehmi. Poľovnícke poviedky musím upratať kdesi medzi poľovnícku latinu a reálne zážitky lovcov zveri, pozorovateľov prírody.
Mierne upravené, pozmenené odpočuté príbehy sa snažím okoreniť troškou humoru i sebairónie. Autor
Keywords: poviedky autorské; poľovnícke poviedky; poľovníctvo; próza; Mráz, Igor (slovenský spisovateľ poľovníckých poviedok, lesník, poľovník. * 1951 Slovensko - 21.04.2010 Slovensko); slovenská literatúra - texty; Liptov - oblasť (Slovensko); Liptov - oblasť (Slovensko)