Mlčanie : (Breaking the silence) - Chamberlain, Diane (Ikar, 2003)
Otec na smrteľnom lôžku vymôže od svojej dcéry na prvý pohľad nevinný sľub: aby sa postarala o starú ženu, Sarah Tollyovú. Laura sa otcovi zaviazala prísahou, ale jej návšteva u starej ženy, ktorá si nepamätá nič okrem vzdialenej minulosti, vyústi v tragickú udalosť, ktorá zapríčiní aj ďalšie nešťastia v Laurinej rodine. Zúfalá Laura, zmietaná výčitkami svedomia, sa rozhodne vyhľadať poslednú nádej ľ muža, s ktorým sa stretla iba raz, pred šiestimi rokmi, a ktorý netuší, že má veľmi blízko k Laurinej dcére. Spolu rozmotávajú klbko dávnych udalostí obostretých záhadami a mlčaním...