Černicové víno : (Blackerry wine) - Harris, Joanne, 1964- (Ikar, 2002)
Ďalší román autorky bestselleru Čokoláda, v ktorom sa spisovateľ Jay Mackontosh nevie zbaviť spomienok na roky svojho dospievania, no najmä na starého záhradníka Joea, ktorý ho zasvätil do tajov mágie všedného dňa. Fľaša domáceho ovocného vína mu však otvorí dvere do iného sveta. Pod vplyvom čudesného nápoja ujde z Londýna a vo francúzskom mestečku Lansquenet začne hľadať sám seba. V kraji vinohradov a ovocných sadov stretne nielen ducha z minulosti, ale aj záhadnú samotárku Marise, ktorá pred ľuďmi ukrýva hrozné tajomstvo. Iskra, čo medzi nimi preskočí, napokon zažne svetlo, pomôže Jayovi rozlúštiť záhadu a premení obyčajnú hmotu na látku, z ktorej sú utkané sny...