Hriech - Rákay, Anton, 1925-2013 (Slovenský spisovateľ, 2005)
Rákayovo svojrázne komponované dielo odvážne otvára trinástu komnatu háklivého a tabuizovaného problému etiky veriaceho človeka a lekára. Najintímnejší emocionálny svet Andrey a Martina sa prelína so skutočnosťou a exkurzmi do Biblie a histórie, neobchádzajúc odpovede na tie najháklivejšie otázky súvisiace s eutanáziou, darcovstvom orgánov a všetkým, čo dnes trápi človeka.