Netradičné múčniky: Diabetické, celiatické, nízkokalorické a iné sladkosti pre zdravé maškrtenie - Paulovičová, Eva (Dobrá kuchyňa, 2000)
V každej domácnosti, najmä tam, kde sú deti, sa pečú koláče alebo sa varia múčne jedlá raz či viackrát do týždňa. Autorka rozmýšľala, ako pripraviť tieto jedlá zdravšie, podľa zásad racionálnej alebo liečebnej výživy. Začala múkou - základom koláčov a múčnych jedál. Skúšala v tradičných receptoch nahradiť časť pšeničnej múky (hladká, polohrubá a hrubá) múkou z iných obilnín a strukovín. A verte, jedlá a múčniky, ktoré pripravila, boli výborné a chutili zdravým i chorým. Zbierala recepty z netradičných druhov múk, zapisovať si poznatky, až sa ich nazbierala pekná kôpka. Z nich vznikla aj táto kuchárska knižka. Ak pri ich príprave uprednostníte zásady zdravej výživy, budete mať zo sladkých maškŕt nielen potešenie, ale aj skutočný úžitok. Tak teda - dobrú chuť!