Posledný Tam Tam - Filan, Boris, 1949- (Tam Tam, 2004)
Aj v piatej knihe tam tamov sú pre Filana zaujímavé nielen krajiny, kde sa ocitol, ale najmä ľudia a ich osudy. Neopakovateľným spôsobom charakterizuje postavy, s každou prežije svojský, hoci kratučký príbeh dotvárajúci obraz navštívenej krajiny. Poďte s ním na návštevu do Egypta a zažijete šišaté sny, na Havaji uvidíte veľrybársku dedinu, v Paríži spoznáte nočný život, v Indii sa zoznámite so šušľavou kobrou!