Hľadanie raja : (The divine wind) - Disher, Garry (Slovenský spisovateľ, 2003)
Dramaticko-poetický príbeh známeho austrálskeho prozaika zasadený do exotického prostredia severnej Austrálie. Láska syna lovca perál a dcéry japonského potápača na pozadí vojny, ktorá komplikuje ľudské vzťahy.