Golemovo oko: Kniha druhá. Trilógia Bartimaeus : (The Golem's Eye- Book II of The Bartimaeus Trilogy) - Stroud, Jonathan, 1970- (Ikar, 2005)
V pokračovaní príbehov džina Bartimaeusa a mladého čarodejníka Nathaniela môžeme sledovať rýchlo stúpajúcu Nathanielovu kariéru. Pracuje v Oddelení vnútorných záležitostí a jeho najdôležitejšou úlohou je skoncovať so záhadným Hnutím odporu. Jej členom na čele s Kitty sa však darí pred ním unikať. Nathaniel stojí pod úporným tlakom, keď Londýn začne znenazdania ohrozovať nová séria hrôzostrašných útokov. Stojí za nimi Hnutie odporu, alebo ide o niečo oveľa nebezpečnejšie? Nathaniel sa musí vydať na riskantnú cestu do Prahy, bašty nepriateľov ľ a, čo je možno ešte horšie, opäť vyvolať bystrého, ale neuveriteľné drzého a škodoradostného džina Bartimaeusa.