Opustený dom : (The Empty House) - Pilcher, Rosamunde, 1924- (Slovenský spisovateľ, 2005)
Ústrednou postavou diela je tentoraz hrdinka, ktorá sa navzdory mnohým prekážkam a trápeniam musí postaviť zoči-voči osudu a riešiť osobné dilemy. Mladá Virginia, ktorá má napriek svojej mladosti už čosi za sebou, sa po smrti nemilovaného manžela rozhodne vlastnými silami postarať o svoje dve deti. Ani netuší, že v jednom z najčarovnejších kútov západného Anglicka sa môže stretnúť s jediným mužom, na ktorom jej kedy záležalo a od ktorého ju v dávnej minulosti nedobrovoľne odlúčili intrigy autoritatívnej matky.