Nezabudni, láska (Forget Me not) - Lowell, Elizabeth, 1944-; Maxwell, Ann, 1944-; Martináková, Eleonóra; Brhlovič, Peter (Bratislava Remedium, 2005)
Po tragickej udalosti vo vysokých horách Wyomingu sa Alana Reevesová nedokáže rozpamätať na šesť dní svojho života, ani na okolnosti smrti svojho partnera v speváckom duete i v manželstve z rozumu. Amnézia jej nedovoľuje pokračovať v kariére speváčky country piesní a prijíma bratovu ponuku, aby sa po mesiaci vrátila na jeho ranč, z ktorého sa s Jackom vydali na osudnú túru a kde mu má pomáhať starať sa o turistov. Hoci nerada, prichádza opäť na miesta, ktoré jej spôsobili toľkú bolesť, ale boli tiež svedkami jej prvej veľkej lásky.
Keywords: romány autorské; spoločenské romány; romány o láske; próza; Lowell, Elizabeth, vlastným menom Ann Maxwell, vydatá za novinára Evana Maxwella (americká spisovateľka historických a romantických románov, detektívok a science-fiction literatúry. Dosť svojich diel písala spoločne s manželom pod menom AE Maxwell. Nar. 1944 vo Wisconsine, Spojené štáry americké -); Maxwell, Ann píše pod pseudonymom Lowell, Elizabeth; americká literatúra - texty