Hviezdna kniha: Pán Ša : (Le Livre des Etoiles / II. Le Seigneur Sha) - L' Homme, Erik, 1967- (Hviezdna kniha, 2005)
Po návrate z neobyčajnej cesty do Sveta neistoty sa Viliamon vracia do kláštora Gifdu a pokračuje v štúdiu mágie. Gilda vyslala družinu čarodejníkov s Kadeharom na čele, aby definitívne odvrátili hrozby démonickej bytosti Temnoty. Lenže výprava sa skončila zle a majster Kadehar, obvinený zo zodpovednosti za neúspech, musel ujsť. Záhadnému Pánovi Ša sa podarilo vniknúť do kláštora Gifdu a Viliamon s vernými priateľmi a s Bertramom padli do pasce obávaným Korigáncom... Je v Gilde zradca? Nájde sa niekedy Hviezdna kniha a prinesie pokoj Stratenému ostrovu Ys? Kto sa skrýva za Pánom Ša? Viliamon sa ocitne v ďalších skúškach a bude musieť využiť veľký talent čarodejníckeho učňa.